Skön vårmiddag ute på Haga

Kära vinvänner!

Tack alla ni som var med på vårmiddagen måndag 28 maj på Värdshuset Koppartälten i Hagaparken! Det var en skön upplevelse med god mat och gott vin. 

Stort tack till ägaren Madeleine Olsson som tog väl hand om oss och gjorde ett utmärkt vinval till sin meny.
Vi välkomnades av strålande sommarväder och varsitt glas Mont Marcal Brut Cava Reserva, från Penedès, Spanien med tilltugg. En gyllene start.

Middagen fick vi inne i värdshuset som är från 1700-talet (men som då var logement och stall för kungens livgarde). 

Ägg är ju inte direkt känt som en god vän till vin. Men vi var alla överens om att förrättens pocherade ägg (med grön sparris, örtkräm och knaprigt sidfläsk) passade fantastiskt till den florala Georg Müller Riesling från Rheingau i Tyskland. 

Huvudrättens ankbröst överraskade positivt med en pikant apelsinsås med perfekt chilibalans. Pinot Noir är också ett rätt självklart val till anka och denna Foggy Hill från Fleurien Peninsula i Södra Australien matchade fint med sin jordgubbston och milda fruktsyra. Chilin gav ett extra sting men Foggy Hill klarade detta.

Efterrätten bestod av söta, späda rabarber inkokta med stjärnanis, lime, vaniljglass och havrecrunch. Till detta fick vi en läskande Moncaro Tordiruta Passito Verdicchio dei Castelli di Jesi från Marche i Italien. 

Kvällen avslutades med kaffe och en liten chokladbakelse ute i den ljumma luften. Vi lyckönskade oss själva som fick vara med om denna meny, den sköna miljön och ett fantastiskt väder. Tack allihop för en väldigt trivsam kväll!

Glada hälsningar från Sandra